Sabtu, 22 Julai 2017

YES ACADEMY MEREALISASIKAN IMPIAN ANDA MENJADI KENYATAAN



Salam semua reader,


Seri Wangi nak cerita pasal pelajaran pulak asyik cerita pasal makan...makan...sana sini...hmmmm...badan pun dah mula nak naik walaupun korang kata Seri Wangi ni kecik molek. Sejak bulan puasa memang banyak dapat jemputan berbuka puasa dan Rumah Terbuka...sana sini bufet Ramadhan and Bufet Hari Raya sekarang nak cerita pulak tentang education...pelajaran,kolej dan universiti tapi tetap ada sikit cerita pasal makan-makan heee...

Seri Wangi dapat jemputan dari YES ACADEMY  untuk dinner sambutan Hari Raya dan juga penerangan Universiti Yes Academy pada 15 Jul 2017 di Megan Avenue, Jalan Yap Kwan Seng. Yes Academy yang mulai dikenali ramai terutamanya untuk anak-anak muda yang ingin meneruskan pelajaran mereka ke luar negara tanpa mengeluarkan kos yang tinggi. Di Yes Academy mereka boleh mencapai impian itu tanpa memikirkan kos kewangan untuk belajar di dalam dan di luar negera kerana mereka sedia membantu mencari jalan untuk mereka mencapai cita-cita yang mereka impikan dalam kerjaya masing-masing serta tidak ada yang mustahil untuk mencapai impian itu tanpa berusaha dengan gigih.

"Education at YES Academy is the key to the door of our dreams







Yes Academy telah ditubuhkan sejak tahun 1997 untuk program pembelajaran sepanjang masa untuk kejayaan studen baik dalam ekonomi dan gayahidup mereka. Yes Acedemy (YES) sebelumnya adalah Baruvi Academy dan ditubuhkan pada tahum 1977 dan dalam tahun 2007 colloge tersebut ditukarkan nama ke Yes Academy. YES adalah berdasarkan pada philosophy of creating work-ready graduatesWalapun class-class di Yes Academy nampak kecil dan memuatkan seramai 20 orang student namun setiap mereka tetap memberi sepenuh tumpuan dalam pelajaran mereka  dari penyarah-pensyarah yang professional untuk mencapai impian masing-masing. YES Academy juga bekerjsama dengan iBosses Global Platform dalam dapat mencapai kejayaan mereka seterusnya.

YES foster closer interaction between both the academic and industry professionals the reason that many professionals are taking professional courses such as ACCA,

YES Academy currently is a/an:

*College-under Ministry of Higher Education (MOHE)
*Skill-based Centre-under Ministry of Education (MOE)
*HRDF Approved Centre-under Ministry of Human Resources (MOHR)
*Approved college with International Student Recruitment License-under Ministry of Home Affairs (MOHA)

YES Managements team:

Chairman                   :   Dr. Patric Khor

Chief Executive         :   Mr. Wyatt Yap

Academic Director     :   Mr. Joe Fang

Chief Operating Officer :  Rosniza binti Abdul Rahim

YES Vision

"Creating Synergistic effect both knowledge and entrepreneurship; the key to ebdless opportunities"

YES Mission

* We strive to provide an inspiring learning platform by integrating the academy knowledge and entrepreneurial knowledge
*We apply our commitment in high quality education and life-long learning to grooming competent and confident individuals to excel in life
*We believe in unleashing the true potential of individuals by connecting creative minds with a world of possibilities
*We believe in making a difference in the feature by making a meaningful difference in the way we deliver real knowledge and skills.

YES Slogan

Connecting Minds, Creating Opportunities

Programmes Offoered- Courses accredited by MQA-MOHE/MOE/MOHR

1.  Diploma in Graphic Design (2 1/2 years)
2.  Diploma in Business Management (2 1/2 years)
3.  Certificate in Intensive English ( 1 1/2 years)
4.  Diploma in Information Technology (2 1/2 years)
5.  ACCA Programme (3 years)
6.  Bridal Makeup (4-6 months)
7.  International Media Makup (1 1/2 years)
8.  International Photography (1 1/2 years)
9.  Data Analytics;Information Security
10. Digital Mktg, Software Testing Tools

Study ACCA and CAT 2 YES ACADEMY




GETTING TO KNOW YES ACEDEMY









Kalau ada yang berminat untuk menyambung pelajaran di YES Academy bolehlah layari di:

website :   YES Academy

Facebook :  YES Academy

IG :  @yesacademy


Alamat:

YES Academy Sdn Bhd
C-0-5, Block C,
Megan Avenue II,
Jalan Yap Kwan Seng,
50450 Kuala Lumpur, Malaysia
 +603-2710 0180
 enquiry@yes.edu.my

23 ulasan:

  1. thank you for this sharing.. boleh gitau kawan-kawan lepas ni.. kot ada yang berminat

    BalasPadam
    Balasan
    1. hmm...bagus tu lgpun ada biasiswa utk bumiputra yg berkelayakan selain pinjaman PTPN

      Padam
  2. This is so cool! Learning has no limits. As long as we can, then we can study any courses that we want.

    BalasPadam
  3. seems like a nice workshop. time to check it out

    BalasPadam
  4. Wow seems like a really great school! I need to check this school out too.

    BalasPadam
  5. At least ada lah tempat untuk students yang nak sambung belajar. Boleh consider this as one of their option

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu...lgpun xpyh nk pergi belajar lama-lama kat luar negara...amik diploma kat sini 2 thn lps smbg 1 di luar negara, jimat cost

      Padam
  6. First time hearing about this institution! It's nicely located in the city.

    BalasPadam
  7. It seems like a really great place though its my first time learning of it. Will certainly see to checking this out.

    BalasPadam
  8. It's so nice to read that everyone can now achieve their dreams without spending too much, The academy seems to have an elaborate list of courses it provides. Interesting!

    BalasPadam
  9. Congrats to the graduates! The academy sounds like a great avenue for learning.

    BalasPadam
  10. Thanks for sharing dear! This really gives a lot of hope to all the woman out there that are looking for life achievement.

    BalasPadam
  11. Waa bagus ni. Ika nak sambung ACCa. Nanti ika nk try la kat sini. Yuran dia murah tak huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak mahal pun, ada bantuan utk anak melayu yang memerlukan bantuan

      Padam
  12. This is definitely something new to look into..great for women...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup...untuk masa depan anak-anak zaman skrg

      Padam
  13. I've heard about this before but my first time reading about this reviewed by a blogger. Thanks for sharing it's really useful information to know such academy option is available in Malaysia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thank you..Yes Academy hope that every one know about their college

      Padam

Thak You For Your Comment