Selasa, 31 Oktober 2017

DE PALMA ECO RESORT KUALA SELANGOR MENAWARKAN DESTINASI PERCUTIAN MENARIK SEKITAR KUALA SELANGOR

.



KUALA SELANGOR sudah senonim dengan namanya, sebut saja Kuala Selangor sudah tentu orang akan terbayangkan sebuah pekan kecil yang tidak begitu diketahui bahawa Kuala Selangor mempunyai banyak tempat-tempat menarik. Biasanya pasti orang akan terbayangkan Bukit Malawati yang banyak monyet/lotong. Seri Wangi sendiri rasakan bahawa Kuala Selangor sebuah pekan yang biasa-biasa saja dan hanya tahu tempat menariknya yang pelancong selalu pergi adalah di Bukit Malawati.

Tahukah anda bahawa Kuala Selangor mempunyai tempat-tempat menarik yang Seri Wangi sendiri tidak berapa tahu hinggalah Seri Wangi menjenjak kaki menginap di De Palma Eco Resort Kuala Selangor. Sememangnya De Palma Eco Resort Kuala Selangor berkonsepkan Alam Semulajadi yang dapat  memberi ketenangan jiwa dan minda, jauh dari kesibukan kota dan membuatkan kita akan melupakan masalah-masalah yang dihadapi seketika. Kalau tidak percaya datanglah sendiri melihat keindahan alam di Kuala Selangor.

 De Palma Eco Resort Kuala Selangor 

De Palma Eco Resort Kuala Selangor mempunyai 48 chalets dan 12 Villa yang dapat menarik hati anda untuk menginapnya kerana anda akan terasa seperti berada dalam suasana kampung yang sangat indah dan cantik pemandangannya. Terdapat beberapa Chalet dan Villa yang menjadi pilihan pengunjung dengan harga berpatutan seperti:


a.   Superior Room (Queen/Twin)
      -  Villa Superior (Queen/Twin)
      -  Junior Suite

b.  Deluxe(Queen/Twin)
     -  Anjung Suite
     -  Dara Suite

c.  Villa Superior (Queen/Twin)
     -  Melawati Room (2 Queen)
     - Desa Room (2 Queen)

Kemudahan dan Service De Palma Eco 
Resort Kuala Selangor 

-  Surau berjemaah dengan imam
-  Kolam Renang
-  Peti Simpanan Keselamatan
-  Kemudahan Dobi
-  Internet (WiFi)
-  Shuttle Service
-  City Tour(atas permintaan)
-  Penerimaan Penggunaan Kad Kredit

Aktiviti-Aktiviti Riadah 

-  Horse Riding                        -  Zumba
-  Berbasikal(Cycling)             -  Team Building
-  Badminton                            -  Jungle Tracking
-  Volley Ball                            -  Tele-match


Aktiviti-Aktiviti Riadah

Restoran De Palma Eco Resorts Kuala Selangor

Rumbia Restoran - De Palma Eco Resort Kuala Selangor  boleh menerima seramai 150 orang pada satu-satu masa dan dibuka setiap hari dari pukul 7am hingga 10pm yang menyajikan masakan Barat dan Tempatan. Hidangan yang enak pastinya membuatkan anda tidak sabar-sabar hendak menikmatinya, apatah dengan suasana yang indah dan cantik hiasan dalamannya.



Destinasi Menarik di Kuala Selangor

Wahhhh...bestkan banyak  kemudahan yang ada di De Palma Eco Resort Kuala Selangor tentu seronok dapat mengikuti segala aktiviti-aktiviti tersebut yang mereka anjurkan.  Seri Wangi juga ikut serta mengikuti bermacam-macam aktiviti-aktiviti dan lawatan  yang menarik sekitar Kuala Selangor yang dijalankan oleh De Palma Eco Resort Kuala Selangor.

Keindahan Bukit Malawati 

Berkunjung ke Bukit Malawati melihat kerenah Lotong 
Untuk menikmati keindahan Bukit Malawati, ada disediakan tren untuk  ke Bukit Malawati dari De Palma Eco Resorts Kuala Selangor. Seri Wangi dapat berjalan-jalan dan berkenalan dengan adik-adik manja si Lotong  di Bukit Malawati, terasa terhibur melayan kerenah mereka walaupun berasa takut bila mendekati mereka walaupun kelihatan jinak apa lagi kalau diberi pisang ataupun kacang, kalau diberi air kotak lagi seronok dan berebut-rebut lagi. Banyaklah juga gambar-gambar yang sempat Seri Wangi abadikan.

Perbezaan Lotong dan Kera - Kalau nak tahu ada perbezaan fakta antara Lotong dan Kera iaitu Lotong Kelabu yang ada di Bukit Melawati tersebut adalah satu haiwan yang terdapat di Malaysia dan Sumatera, Indonesia dan Borneo. Lotong mempunyai kumpulan tertentu yang mempunyai ketuanya sendiri dipanggil "King". Kera pula (Long-tailed Maxaque) salah satu haiwan yang terdapat di seluruh  Malaysia termasuk di hutan bakau. Kera berwarna perang dan pandai berenang, hidup berkelompok dalam lingkungan 40 ekor sekumpulan. 

Selain itu kita dapat melihat Makam Anak Dara, Perigi Beracun, Meriam Penggawa, Muzium Diraja, Batu Hampar, Tangga Seratus dan banyak lagi tempat-tempat bersejarah yang menarik di Bukit Malawati.

Kelip-Kelip (Fireflies) Kg Kuantan

Kelip-Kelip (Fireflies) Kg Kuantan -  Pertama kali Seri Wangi menjejak kaki ke Kg Kuantan untuk melihat Kelip-Kelip dengan mata sendiri, sudah lama Seri Wangi berangan-angan hendak melihat sendiri kelip-kelip di waktu malam di Kg Kuantan, akhirnya termakbul jugak, happy jangan nak ceritalah....!Harga untuk melihat kelip-kelip dengan menyewa sebuah bot ialah RM35 untuk 4 orang satu bot dari pukul 8pm - 10pm. Keselamatan paling utama dan dimestikan memakai Jaket Keselamatan dan juga tidak dibenarkan menggunakan lampu/flash semasa mengambil gambar. Nampaknya Seri Wangi bernasib baik sebab dapat melihat banyak kelip-kelip yang hinggap dipokok-pokok bakau. Kalau nak tau kelip-kelip yang kita lihat di kampung-kampung adalah sejenis kunang-kunang dan bentuknya besar sedikit dari kelip-kelip di hutan bakau dan kelajuan dan keterangan cahayanya lebih dari kunang-kunang yang terdapat di kampung-kampung.


Kunang-Kunang Mempunyai Saiz Besar
Kelip-Kelip lebih kecil dan cahayanya lebih terang

Jungle Theme Night Buffet Dinner - Seri Wangi dah puas hati dapat melihat Kelip-Kelip, habis lihat kelip-kelip balik ke hotel untuk dinner pulak....perut pun dah berbunyi you...! Dinner malam tu bertemakan Jungle Buffet Dinner oleh De Palma Eco Resorts Kuala Selangor di Hall 3&4 siap dengan Karoake sekali. Malam tu happy sakan dapat makan sedap-sedap dengan hiburan karoake dari kalangan blogger-blogger yang sporting habis.




Sky Mirror -  haa...yang ni paling ditunggu-tunggu kami semua, masing-masing bersemangat ingin menyaksikan keindahan dan keajaiban ciptaan Allah swt. Seri Wangi apa lagi tak sabar nak tunggu untuk melihat misteri daratan di tengah-tengah laut. Pagi-pagi lagi kami dah bertolak ke Sky Mirror juga dikenali dengan nama Salar de Uyuni of Malaysia (Mirror-reflection of the sky-Sand Bank) iaitu imej yang kita dari pantulan seakan cermin. yang sama seperti di Bolivia di mana berlaku setiap awal 3 hari dan 5 hari di hujung kalender Lunar Cina. Untuk menuju ke Sky Mirror kita kena menaiki bot, punyalah ramai orang beratur hendak membeli tiket. Untuk makluman semua untuk ke tempat tersebut mengambil masa dalam 45min dan satu hari sekali perjalanan iaitu di sebelah pagi sahaja, tambang pula rm80pax.



Taman Alam Kuala Selangor (Kuala Selangor Nature Park) - Seri Wangi sebenarnya tidak tahupun di sekitar Kuala Selangor ni ada Taman Alam Kuala Selangor, keindahan hutan simpan dan kayu bakau alam semulajadi. Terpegun seketika apabila menjejak kaki meredah hutan simpan ini. Aktiviti kami petang itu iaitu Jungle Tracking, paling menarik dapat melihat kehijauan pokok-pokok Bakau yang tinggi-tinggi belaka. Selain itu juga iaitu menjadi aktiviti perkhemahan ketika cuti sekolah. Seri Wangi terasa penat tetapi puas hati dapat berjalan sambil menikmati keindahan alam semulajadi di sepanjang perjalanan kami di situ.

Taman Alam Kuala Selangor
Percutian Seri Wangir di De Palma Eco Resort banyak meninggalkan kenangan, apalagi dapat mengeratkan sailatulrahim dengan kawan-kawan yang sama-sama satu kepala dengan Seri Wangi, paling yang Seri Wangi tidak dapat lupakan ialah aktiviti Night Walk di mana kita kena berjalan di dalam hutan di waktu malam dengan mata tertutup tanpa lampu suluh meredah kegelapan malam dan berpandukan suara dari kawan-kawan dan ketua guide kami. First time dapat menunggang kuda walaupun kuda padi. Memang best giler...jadi apa lagi jomlah bawa keluarga bercuti di Kuala Selangor dan bermalam di De Palma Eco Resorts Kuala Selangor yang menawarkan harga menarik dan berpatutan.



Untuk maklumat Lanjut 
De Palma Eco Resort Kuala Selangor




For Reservation:  03-32897070


Khamis, 26 Oktober 2017

MISS WORLD PRESTIGE INTERNATIONAL PAGEANT --DARE TO DREAM CREATE A WONDERFUL JOURNEY OF LIFE





MISS WORLD PRESTIGE INTERNATIONAL PAGEANT



Grand Winner:  Kimberley Claire (Contestant No 6)
1st Prize Winner: Gharam(Contestant No 2)
2nd Runner Up: Valerie Lau (Contestant No 5)



Miss Talent: Mobina (Contestant No 8)
Miss Photogenic: Eawan Chia (Contestant No 4)
Miss Popularity: Jocelyn Teong (Contestant No 7)

First time l got invite to attend 'Miss World Prestige International Pageant 2017' it's so happening and owesome to see the beautiful ladies on the stage. Grand Final Gala held at Sunway Resort Hotel Grand Ballroom. The grand ceremony of Miss World Prestige International Pageant 2017' aimed to be on par with world-class's Paris Fashion or beauty industry ceremony.


WPI very glad to announce that Gauraro Joaillerie is 2017 Miss World Prestige International Pageant main honorary sponsor WPI show. "Gauraro Joaillerie a brand from France, Paris, created 1830.  Their name has been synonymous with luxury and influence and partnered with one of the most respected names in luxury accessories, give the privileged access to some of the most sought after luxury goods in the world, provided by the same supplier to the royal house of Europe." Added by Gauraro Joaillerie's Director Ms. Wong Lee Yuen.


Beside that, WPI highlighted to media respresentative Final Ceremony are gratefully supported by Diamond sponsor, Platinum sponsor, Gold sponsor & Silver sponsor.

- Diamond Sponsor :  Hai-O Group, Vintage Collection, STO Malaysia.
-  Platinum Sponsor :  Malaysia China Silk Road Entrpreneurs Association, AGP Group, The Hulo Hotel + Gallery, Ming Feng Marketing Sdn, Bhd,
-  Gold Sponsor :  Fion Poon Fashion, Dynasty Tailors Sdn. Bhd., Rebon Beauty House, Dragon Muay Thai, Power Storm Sdn. Bhd.
-  Silver Sponsor - De Vouge Wedding Gallery & Academy, Gelly Wee Makeup Studio, Miko Galere, Charater International Modeling, Mekar Subur Sdn. Bhd.

As last year 'Miss World Prestige International Pageant 2017' with theme of 'The Beauty of Great Love' make this world better place. We believe the beauty begins inside", all the finalists must possess three qualities of beauty such as outward appearance, inner beauty and social contributions are qualified to entitle the honorable tittle of Miss World Prestige International.



Prestige Honorary Advisor - Mr Tan Kee Hock said,"This year we are proundly brought to youthe theme of  'Dare To Dream Create A Wonderful Journey Of Life' of  'Miss World Prestige International Pageant 2017', it allowed us tomobilize and encourage public dare to chase their dream and showcase the talent. We are strong believe each female or women is diamond, but always an option to be a stone or diamond. We ensure that through a series of training & practicing, selected beauty who must be the best. It's the matter how they reveal to the journey of success. WPI strongly urge outstanding female out there choose  World Prestige International Pageant as platform to enhance their wisdom & ability."


The theme Dare To "Dream Create A Wonderful Journey Of Life", Our World Prestige Honorary Advisor - Mr Tan Kee Hock added' "World Prestige International is an idea organization who had complete pageant sources and well managed to compile each beauty pageant to be success pathway on leading industry with great potential. The platform can efficiently train local female with talent brought out their professional,"

China Entrepreneurs Association in Malaysia (PUCM) - Dato Lee Zong Ping said, "Biside the "Miss&Mrs World Prestige International Pageant 2017", another Awards tittles "World Prestige International Ambassador" which managed by World Prestige Internationals been highlighted. It's a valuable award for those successful entrepreneur or extra ordinary people with competent career and being create industry legend. They must be gain public concerns about the minority in our society and the importance of public welfare." 






"World Prestige International Ambassador", the brillian is to look for suitable candidate in honor. Provide them the favorable portal to elevate and achieve their lofty goals, to educate them obtain better and higher values, to continue build their career even more successful.

This year Top 8 finalist Contestant is:

No. 1 -  Victoria Jean
No 2 -  Gharam
No 3 -  Eline Tee
No 4 - Eawen Chia
No 5 - Valerie Lau
No 6 - Kimberley Claire
No 7 - Jocelyn Teong
No 8 - Mobina



Grand Winner:  Kimberley Claire (Contestant No 6)

More about Miss World Prestige International Pageant 2017
follow their Facebook:









Jumaat, 20 Oktober 2017

JONLIVIA THE NO 1 BRAND FOR ACTIVE LIFESTYLE WEAR/SPORTWEAR - ACTIVTEE PLUS




JONLIVIA adalah jenama No 1 terkenal dalam pengeluaran Healthy Active Lifestyle Wear/Sportwear ActivSeries iaitu ActivTee Plus. Kalau nak tau ActivTee Plus mempunyai 2 jenis, iaitu lengan pendek dan lengan panjang. Seri Wangi telah menerima sehelai ActivTee Plus berlengan panjang dari Jonlivia. ActivTee Plus sangat sesuai dipakai ketika berjogging, beriadah, melakukan aktiviti di gymnasium, berbasikal dan juga lain-lain aktiviti luar dan juga untuk pemakian harian seperti baju T biasa. Dengan pemakaian ActivTee Plus dapat membakar 2000 kalori dalam masa 2 hingga 3 jam dengan NeoHeat Technology. ActiveSeries terdapat beberapa product selain ActivTee Plus seperti  ActivSinglet dan ActivTee

`


ActivTee Plus  dari NeoHeat Technology yang amat dikagumi kerana kita akan dapat lihat perubahan yang ketara dengan pemakaian ActivTee Plus dan  sesuai bagi wanita yang inginkan badan ideal, terutamanya bagi wanita yang berbadan gempal dan berisi. 


FUNGSI ACTIVTEE PLUS





BAHAGIAN DALAM(DEPAN)ACTIVTEE PLUS YANG DAPAT MEMANASKAN BADAN

NEO ABS TECHNOLOGY -  Pemakaian harian ActicTee Plus akan dapat membantu memanas dan membakar lemak di bahagian perut dengan cepat 6 kali ganda semasa kita melakukan kerja-kerja harian.



lAPISAN DALAM(BELAKANG) ACTIVTEE PLUS MEMBANTU MEMBAKAR LEMAK

NEOHEAT TECHNOLOGY -  Bahagian Lapisan dalaman dapat memanas dan membakar lemak 3 kali ganda dengan cepat berbanding dengan pakaian sukan lain dan Seri Wangi syorkan memakainya setiap hari atau rajin exercise sekiranya ingin melihat perubahan pada badan kita.



COOLVENTI TECHNOLOGY -  Panas...? Bila terlalu lama kita melakukan exercise sudah panas kita terasa bahangnya dan jangan risau yer...dengan Coolventi Technology ianya dapat membantu dan mengawal suhu badan kita agar rasa nyaman dan segar kembali.



ARM POCKET -  Hmmm....adalah kalau nak ke mana-mana handphone memang tak boleh tinggalkan? Kalau masa nak berjogging tentu kita tidak bawak bagkan? Jangan risau ActivTee Plus mempunyai poket di lengan untuk kita selitkan handphone kita.




Seri Wangi dah lama tak berjogging padahal taman rekeriasi dekat jer dengan rumah, jadi masa cuti hujung minggu Seri Wangi terasalah pulak nak berjogging dengan memakai baju ActivTee Plus, memang cepat berpeluh walaupun baru berlari beberapa minit, jangan ingat macam Seri Wangi ni tak payah lagi nak susah-susah nak buang lemak...kalau nak tau badan Seri Wangi ni bahagian Tummy ada besar sikitlah...kalau tengok betul-betul nampak gemuk, kalau boleh nak slimkan badan sikit biar nampak pinggang macam kerengga.


 PRODUCT JONLIVIA ACTIVEWEAR



JONLIVIA kini banyak mengeluarkan pelbagai produk healthy Sportwear seperti ActivSeries, ShaperSeries, PhiroBack Suppoter dan Special Side Products. Harga products Jonlivia sangat berpatutan dan mampu milik dan berbaloi dengan hasilnya.

Special Side Products

 Untuk maklumat lanjut tentang Products Jonlivia:





Rabu, 18 Oktober 2017

GET READY TO GLAM- MANILA'S BIGGEST BEAUTY FEST 2018



YES....GET READY TO GLAM!!!


Watch out for Glamcon MNL 2018, the frist-ever convention in the Philipines of its kind for beauty, makeup, skin care, hair care and nail care. GLAMCON MNL 2018 is happening on January 21,2018 at SMX Convention Center, SM Aura Premiere.




Celebrating the country's beauty community, Glamcon MNL 2018 is a gathering of talented people, amazing local and international beauty brands, makeup junkies, beauty bloggers and vioggers, beauty advocates and more. It is a venue for diversity, self-expression, individuality, body positivity, loads of learning, and tons of loving for people that share the same enthusiasm for awesomeness, it is a community that embraces means of empowering individuals of all ages and from different walks of life through the power of makeup and the art of fabulousness.



BIGGEST BEAUTY PARTY IN MANILA 2018

With more than 2000 expected Glamcon-goers, SMX Aura is sure to be filled with gorgeous, glamorous people, Glamcon MNL will not only be home to partner  beauty brands but also to talks, workshops and tutorials about being beautiful inside and out. Joining the party this year are some of the country's favorite beauty vloggers today, including Nina Rayos(Oeuvretrends), Kristine Roces (Real Asian Beauty), Kris Lumagui, Joyce Sola (Candyartlove),Bing Castro, Anne Clutz, Ana Victorino and Raiza Contawi.


As advocates of confidence in cosmetic and beauty in all forms, shapes, sizes and colors, GalmconMNL will also be hosting the #NoFilter Panel Discussions, a venue for dialogue about improving the way you look beyond what is skin deep. Participating in these discussions are Danah & Stacy Gutierrez of Plump.ph who will be schooling attendees on how to appreciate themselves completely through body positivity and breaking beauty stereotypes. 
Danah & Stacy Gutierrez
CELEBRATING COMMUNITY AND TOGETHERNESS

The Glamcon MNL Social Media pages serve as a haven for all makeup junkies and beauty lovers tolearn and share their exprience. This new online community found on Facebook, Twitter and Instagram aims to help confused Filipinos and Filipinas with their beauty choices. It's the very first community in the country that is open to just about anyone who wants to feel confidently beautiful. Glamcon MNL online will help you get ready for busy week through:

#MotivationMonday
Sharing empowering quotes from beauty icons in the local and international scene



#BeautyTipsTuesdays
Where embers can share their ultimate makup, skin,hair or nail hacks



#GlamTBT
for look-back on fun beauty and makeup trens from the past that have impacted how we see beauty today


Glamcon also gives amazing glam people a chance to share their #GlamStory to the world! Every week, the Glamcon Team chooses truly beautiful persons who can be an inspiration to other members of the community through #GlamPeopleofMNL. Everyone is welcom to tell thei tale! All they have to do is write 2 -5 word sentences about their beauty and makeup journey and send it to the Glamcon Team via private or direct messaging.


Everyone is invited to join the community today
and the party in January 2018! Help
empower others and get ready to GLAM!

For more information about GLAMCON MNL 2018- Visit: