Rabu, 28 Disember 2016

10 Produk murah di ezbuy yang menjadi pilihan hati.





Malasnya aku nak keluar shopping ke KL, memang tak ada masa pun sebab sibuk bekerja, almaklumlah working mama, hari minggu lagilah  sibuk dengan kerja rumah, kadang-kala anak menantu balik rumah bawak cucu jenguk nenek, jadi bertambahlah sibuk aku melayan kerenah cucu-cucu aku dua orang tu. Sorang cucugirl dan sorang cucuboy. Hmmm...jadi bila ada masa nak keluar pergi shopping? Padahal hati ini banyak benda nak beli, lagipun aku ni jenis suka window shopping. Kalau nak membeli tu mesti nak cari barang yang murah, cantik dan berkualiti, ikut kemampuan bajet kitalah.  Biasalah kalau aku ni nak membeli cari yang murah tapi nampak mahal, orang bukannya tau, lebih-lebih lagi dah time gaji ni, teruja sangat nak bershopping.

Musim cuti sekolah ni banyaklah majlis kahwin, jadi biasalah aku pun banyak dapat kad jemputan kahwin. Jemputan kahwinpun bukannya di KL saja, Melaka, Perak dan Kedah, round sakan aku dengan hubby makan angin. Hmmm....otak nipun mulalah fikir nanti nak pakai baju apa, nak sarung kasut warna apa, nak bawak handbag mana satu dan macam-macam lagi yang aku fikir nak beli, penampilan diri kena jaga juga walaupun kita dah berumur heeee! Kalau aku pergi shopping habis semua kedai aku masuk, tengok tu, tengok ni, belek sana, belek sini tapi kadang-kadang tak ada yang berkenan pulak. Kalau ajak hubby pergi shopping sampai matipun dia tak nak ikut, dia tau kalau macam mana kalau orang perempuan pergi shopping, tak ingat dunia katanya, kalau boleh semua kedai nak masuk, nak beli. Tapi aku taklah macam gitu, membeli ikut kemampuan juga dan yang perlu saja, takanlah asyik nak bawak handbag yang sama, pakai satu jenis kasut saja dan sarung baju berulang kali. Bila ada duit lebih dari simpanan boleh membeli apa yang patut kan?

Hari-hari aku mengadap PC kat rumah, kat office time rehat belek-belek handphone nak beli barang kat online yang dah jadi trend sekarang, Aku pun mula tengok website https://ezbuy.my/ sebelum ni aku tak amik pusing sangat tapi bila dah bukak website ezbuy mata dah jadi naik juling sebab banyak sangat barang-barangnya cantik-cantik belaka, murah pun murah, produk di ezbuy kebanyakkanya dari luar negara seperti Taiwan, China, Korea, US dan dll. Aku dah bajet dalam list barang yang aku mungkin beli nanti.  Aku dah bajet kira-kiranya nak beli dalam 10 jenis barang termasuklah untuk diriku, hubby, anak-anak dan cucu. 


10 Produk yang yang aku berkenan di ezbuy sebab murah dan cantik


Tiba masanya aku nak cerita tentang produk-produk yang terdapat di ezbuy dan 10 pilihan produk-produk yang aku berminat dan mungkin membelinya apabila aku dapat gaji.  Aku rasa anda juga akan rasa teruja dan rambang mata jika melihat produk-produk di https://ezbuy.my/ ini kebanyakkannya adalah diimport dari Korea, China dan Taiwan serta harga yang mampu milik dan juga berjenama. Apa-apa pun kita kenalah daftar dulu sebelum mencari dan membeli di https://ezbuy.my/Account/Register
 
       1.   Blous ni memang sesuai dengan usia aku, color merah memang aku suka, sangat menarik dan cantik, tak panas boleh padankan dengan seluar slack hitam nanti dan dipakai untuk berjalan-jalan dengan cik abang tersayang. Harganya pun murah potongan 50% harga asal RM61.38 lepas diskaun RM31.03.
https://ezbuy.my/Product/Detail?url=http%3a%2f%2fitem.taobao.com%2fitem.htm%3fid%3d538072430860&src=



Mother dress autumn long sleeve t-shirt base skirt in the middle and old aged women's sweaters 40-50 long fashion coat
RM RM 61.38 49% off
Domestic Shipping: RM 


2.    Handbag hitam ni yang paling aku suka berkenan sangat, dahlah murah cantik pulak tu, diskaun 29% murah giler tengok harganya. Bag ni nolehlah padankan dengan kasut hitam aku nanti.

Brand Lady bag 2016 new fashion handbags bags Tote shoulder Messenger bag simple Western purses
RM RM 24.14 29% off

Domestic Shipping: RM 

3.    Kasut sandal color putih ni keluaran terbaru nampak elegent dan cantik. Pastinya aku akan beli dah masuk dalam senarai benda yang aku nak beli bulan ni. Nampak tu diskaun 78% rugi kalau tak beli cuma RM17.24.
https://ezbuy.my/Product/Detail?url=https%3a%2f%2fitem.taobao.com%2fitem.htm%3fid%3d526307028750&src=

In the Korean version of the spring and Autumn period of posting new ladies shoes with chunky heels OL high heel round head professional shoes shoes wave
RM RM 79.31 78% off
Domestic Shipping: RM 

4.       Gaun warna pink berbunga ni memang cantik tentu cucuku Lana Adreana suka sesuai dengan sifat lincahny. Harga RM16.55 sahaja dari RM92.41 diskaun 82% murahkan? Apa yang pasti domestik shipping tiada dikenakan.
https://ezbuy.my/Product/Detail?url=https%3a%2f%2fitem.taobao.com%2fitem.htm%3fid%3d43576031157&src=


Kids 0-1-2 year-old girl autumn 2015 new female baby skirt Spring and Autumn female baby dress princess dress
RM RM 92.41 82% off
Domestic Shipping: RM 
5.       Cucugirl aku dah belikan baju, aku nak belikan mainan untuk cucuboy pulak sesuai dengan umur dia setahun. Mainan ni pun dah kira murah.
https://ezbuy.my/Product/Detail?url=https%3a%2f%2fitem.taobao.com%2fitem.htm%3fid%3d543174787056&src=

Teach baby early bead toys educational toys Caterpillar Threading building block shapes cognition in infants
RM 
Domestic Shipping: RM 
7.    Belek punya belek kat ezbuy terjumpa set mekeup ni, senang semua dalam satu, ada eye shadow, lip color, blusher dengan berus makeup sekali, nak melaram sakan. Harga jangan ceritalah memang murahcuma RM21.51
https://ezbuy.my/Product/Detail?url=https%3a%2f%2fitem.taobao.com%2fitem.htm%3fid%3d524942976743&src=

Package mail cosmetics makeup Kit full set of combinations available for school children kindergarten performance show
RM RM 51.17 58% off
Domestic Shipping: RM 
8.      Aku nak beli T-Shirt untuk husband aku pulak untuk birthday dia yang dah lepas. Berkenan sangat baju Polo ni sesuai dengan husband aku  Hargapun boleh tahan murah dah diskaun hingga 60% dah murah tu.
https://ezbuy.my/Product/Detail?url=https%3a%2f%2fdetail.tmall.com%2fitem.htm%3fid%3d24554340159&src=



Akaash summer new mens plus size POLO shirt slim short sleeve t shirt man lapel and fat half sleeve men
RM RM 102.76 60% off 
Domestic Shipping: RM 

9.      Dah  puas belek-belek kat ezbuy nampak pulak ternampak pulak tatami carpet ni sekarang tengah panas di pasaran sebab tak payah sibuk-sibuk nak vacumm cuma sapu jer lagipun tak lekat habu. Tebal, gebu dan canti. simple dan cantik, harga pun murah dah diskaun jadi RM20.69. domestic shipping tak ada RM0.00. Dah masuk dalam list untuk membeli nanti.
https://ezbuy.my/Product/Detail?url=https%3a%2f%2fdetail.tmall.com%2fitem.htm%3fid%3d538524238919&src=


Tatami bed blanket cashmere modern minimalist living room bedroom carpet carpet room rug custom sizes
RM RM 49.66 58% off
Domestic Shipping: RM 

10.      Rambang betul mata bila tengok macam-macam barang murah di ezbuy. Last sekali yang aku simpan dalam list pilihanku ialah stainless steel vacuum pot kettle flask yang boleh aku bawak pergi kerja, senang time nak minum tuang jer...jimat pun jimat. Harga pun murah mampu beli.
https://ezbuy.my/Product/Detail?url=http%3a%2f%2fitem.taobao.com%2fitem.htm%3fid%3d40580214899%26spm%3d2014.12193480.0.0&src=
Office of the factory direct stainless steel vacuum pot Kettle the thermos bottles for household use outdoor warm insulation pot kettle
RM  RM 64.83 59% off
Domestic Shipping: RM 

Wah...dah banyak yang saya ceritakan akan produk pilihan  yang akan aku beli, kalau nak ceritakan memang tak boleh habis, jadi apa lagi anda semua sendiri mencarinya di ezbuy.my pastikan produk yang you all nak beli domestic shipping RM0.00 jadi kat situ jimatlah.

Kalau beli banyak boleh jimat dengan kos penghantaran gunalah PRIME





Kalau tengok kat ezbuy tentu you all nak beli macam-macamkan? tentu beli banyak jadi caranya ialah dengan guna service Prime di ezbuy kerana kos penghantaran cuma RM8.80 saja tak kira berapa banyak yang barang you all beli dan berapa berat barang yang you all order dari luar negara. Jadi jointlah Prime hanya perlu bayar servicenya RM188 setahun ataupun tray duku RM18.80 untuk sebulan sekiranya nak beli banyak barang kat ezbuy ni jimat habis tau..!
https://ezbuy.my/Prime



Prime RM8.80 unlimited shipping -Regardless of parcel size, weight and quantity, ship everything at only RM8.80 per checkout. Go Prime and save on shipping fees now.



Segalanya telah saya ceritakan tentang Shopping Mall Online di ezbuy.my yang kini sedang memberi diskaun harga runtuh untuk mempermosikan produk-produk tersebut sempena hari perayaan China tahun depan. Jadi cepat-cepat kita layari: https://ezbuy.my/.

Anda juga membeli secara online di telefon bimbit anda.

Mobile application
Your one-stop global shopping destination. The number one platform that helps you shop globally with ease. We eliminate the trouble of language barrier and hassles of multiple liaising with sellers across the globe. With ezbuy, you can be sure to Buy It Easier, Buy It Cheaper and Buy It Faster!Rediscover your global shopping experience, and shop from our widest product selections.




Sign Up to Get Free RM15 Shopping Voucher:
​ 
bit.ly/keunggulanwanita










2 ulasan:

  1. Tumpang tanye..biase cepat tak sampai brg..mcm best je ezbuy ni...ngan prime tu... Nk klik2 beli on9 jugak la...hehe

    BalasPadam
  2. Minggu kepas baca pasal Lazada, sekarang Ezbuy pulak. Polo Shirt tu dah la alwa.. T^T .. duit..duit...

    AMERZING ||http://ameridzuan.blogspot.my/

    BalasPadam

Thak You For Your Comment