Follow Me and I Follow You

Khamis, 23 Disember 2010

The Season of the Witch is Here

Season of the witch

Season of the witch - Best tu...! Seri Wangi memang suka tengok filem-filem seram tak kiralah hantu ke,  tentang ahli sihir  atau pun misteri yang berkaitan dengan magic dan supernatural.  Cerita-cerita begini memang orang suka tonton. Walaupun menyeramkan dan menakutkan tetapi tetap suka tengok sambil tutup mata. Itu macam seri wangilah....nak tengok cerita seram konon tapi....tutup mata dengan tangan, sudahnya kena gelak dengan anak-anak.

Pantang ada tayangan filem yang berkaitan mistik, sihir dan hantu pasti seri wangi tak lepas peluang pergi tengok, tak kiralah filem seram melayu ke, orang putih ke atau  siam...memang seronok tetapi menakutkan hinggalah termimpi-mimpi dan termengigau...!

Biasalah bila cerita yang berkaitan dengan ahli sihir ni pastinya membayangkan orang perempuan tua berkeriput yang memakai topi hitam panjang, baju hitam, muka berkeriput, gigi berkarat dan sebatang penyapu terbang macam cerita BEWITCHED kat tv yang selalu seri wangi tengok semasa kecil. Tapi cerita BEWITCHED ni tentang ahli sihir yang baik hati dan tak seram pun. 

"Nenek Kebayan"

Seri wangi lagi suka tengok kisah ahli sihir melayu, lagi seram dan menakutkan. Sekarang pun kat tv dan panggung wayang banyak tayangkan cerita hantu dan seram. Paling seronok dan kelakar filem 'Hantu Mak Limah Balik Rumah'. Tapi.....seram juga seri wangi tengok, seram campur kelakar giler....!Tapi yang lagi menakutkan seri wangi bila mimpi Puntianak yang berbaju putih terbang di atas kepala seri wangi dengan rambut panjang mengerbang. Aduh....takutnya bila diingat-ingatkan. Itu baru mimpi kalau jumpa betul-betul macam manalah agaknya. Tapi.....esoknya seri wangi demam sebab kata kak Long memang seri wangi kena gangguan Puntianak sebab kepala seri wangi habis berkudis-kudis, kata kak long kena sembur dengan Puntianak, caya tak? Selepas kak Long tawarkan air, kepala seri wangi sembuh seperti biasa. Semua terjadi semasa seri wangi kecik, masa tu perangai macam jantan suka merayau.

"Ini Bukan Hantu Mak Limah"

Jangan lupa pergi tonton filem "Season Of The Witch" pada 5 January ni, yang sememangnya penuh misteri, triller, mendebarkan dan tentu banyak adengan-adengan suspen. Apatah pelakon kegemaran seri wangi  yang hebat iaitu Nicolas Cage.

1 ulasan:

  1. muka witch tu lebih seram dari hantu mak limah. hantu mak limah tak seram, hantu filem malaysia hantu pakai topeng

    BalasPadam

Ulasan anda akan saya balas.